Dat dus.
Dat dus. (Foto: Peter Visser)

Na PEC heeft NAC zes weken voor fiksen lek

  Sport

BREDA - NAC - PEC Zwolle was een ouderwetse wedstrijd om des keizers baard. Qua uitslag in elk geval. Voor de supporters telde maar een ding: snel afscheid nemen van deze belabberde spelersgroep, die in 34 wedstrijden nooit een team werd.


Technisch directeur Tom van den Abbeele had de bezems al besteld, grapte directeur Luuc Eisenga eerder deze week. Om de spelersgroep op te schonen. Een van de reacties op onze Facebook was daarbij tekenend: een bulldozer was de suggestie.

De supporters snakken naar nieuw bloed, naar opgestroopte mouwen, strijd en vechtlust en tekenen van clubliefde en trots bij de spelers. De wedstrijd tegen PEC doet er ook nauwelijks meer toe. Na de degradatie zou dat niet eens meer een doekje voor het bloeden zijn.

Het gaat nu bij NAC om morgen. En overmorgen. En de zes weken erna. Het nieuwe seizoen staat over zes weken weer voor de deur, met de eerste training op 26 juni.  En in die weken is er nog genoeg te doen.

Want NAC moet nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor - waarschijnlijk. Het gesprek met CM.com moet nog plaatsvinden, maar het Bredaas bedrijf heeft met de Formule 1 van Zandvoort een nieuwe uitdaging en sponsorschap.

Maar de belangrijkste klus is er voor technisch directeur Tom Van den Abbeele. Hij kan op zoek naar een nagenoeg geheel nieuwe selectie. Tot grote opluchting van de fans. Het is ook meteen een grote proeve van bekwaamheid. Weet de Vlaming een uitgebalanceerd elftal samen te stellen, waarin ervaring, talent, leiderschap en de wil om te winnen samenkomt? En is daarbij plek voor spelers uit de jeugdopleiding? Kortom: staat er straks een herkenbaar elftal.

Van den Abbeele heeft zes weken om de basis daarvoor vast te leggen. Daarna kan hij gaan shoppen bij City, op zoek naar de toegevoegde waarde van deze samenwerking. Afgelopen seizoen heeft duidelijk gemaakt dat gokken op City-huurlingen voor essentiële plekken in het elftal niet de manier is.

Publiek zal er weer zijn. Zoals het de afgelopen jaren steeds hondstrouw kwam. "Waar kan ik seizoenkaarten bestellen", tikte NAC-supporter Chris van Nijnatten woensdag op. Gevolgd door een een welgemeend: Weg met dit NAC, HUP NAC.

En zo is het maar net.   

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief