MMA-vechter Pieter Buist is de hoofdpersoon in een meerdelige online documentaire, gemaakt door BredaVandaag en Rocketfilms.
MMA-vechter Pieter Buist is de hoofdpersoon in een meerdelige online documentaire, gemaakt door BredaVandaag en Rocketfilms. (Foto: Rocketfims)

Documentaire over Bredase MMA-vechter Pieter Buist vanavond in première

  Sport

BREDA - Het levensverhaal van Bredanaar Pieter Buist is verre van gewoon. De atleet, succesvol in de vechtsport MMA, bewandelde een alternatief levenspad. Kenmerkend is zijn positivisme. Voor BredaVandaag en Rocketfilms de reden om de handen ineen te slaan voor een unieke productie die donderdagavond in première gaat.


Journaliste Bregje Kop (BredaVandaag) en filmer Martijn Rondel (Rocketfilms) volgden Buist in de periode rond zijn eerste gevecht voor One FC. Dat leidt online tot een serie korte documentaires over de persoon Pieter Buist die via BredaVandaag worden vertoond en waarin ook zijn familie, vrienden en oud-collega's aan het woord komen. Voorafgaand daaraan is er een bijzondere VIP-première in aanwezigheid van Pieter Buist.

Het verhaal
Pieter Buist groeide op in een gezin met drie kinderen. Zijn vader was niet in beeld. Het gezin leefde in een van de 'gevaarlijkste' wijken van Breda en op dat moment zelfs van Nederland: Geeren-Zuid. Zijn jeugd was niet altijd even makkelijk. Pieter heeft gekke dingen gedaan en meegemaakt, maar uiteindelijk bleef zijn sport toch altijd het belangrijkste. Hij combineerde lange tijd zijn werk als vuilnisman met het leven als sporter. Nu is hij fulltime sportman.

'Ons Pieter' is een indringende documentaire die het verhaal vertelt van een gedreven sportman, die in zijn leven letterlijk en figuurlijk de strijd aangaat. De première is op 27 juni bij te wonen in Sportsbar Old Dutch aan de St Janstraat in Breda. Kaartjes kosten €5,75, inclusief een welkomstdrankje. Aanvang is 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via:http://bit.ly/pieterbuist.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief