De laatste aanwijzingen van Peter Maas in de blessuretijd. Baronie won met 1-0 van Desk en is nu koploper in de hoofdklasse B.
De laatste aanwijzingen van Peter Maas in de blessuretijd. Baronie won met 1-0 van Desk en is nu koploper in de hoofdklasse B. (Foto: Wijnand Nijs)

NAC vindt nieuwe Hoofd Scouting in Peter Maas

  Sport

BREDA - NAC Breda stelt vanaf 1 augustus Peter Maas aan als nieuwe Hoofd Scouting. De 49-jarige Roosendaler krijgt de opdracht mee om het scoutingsapparaat naar een hoger plan te tillen, aldus NAC. De afgelopen vijf en een half jaar was hij actief als internationaal scout bij sc Heerenveen, waar hij de komende weken zijn werkzaamheden afrondt.


"Mijn overstap lijkt op papier misschien een stap terug, maar dat zie ik zelf helemaal niet zo, gezien de potentie van deze club", vertelt Maas in een persbericht. "Er valt nog veel winst te behalen en dat maakt dat ik met veel passie aan de slag ga om een structuur weg te zetten voor de langere termijn. Het einddoel is helder: met NAC gaan presteren op het hoogste niveau en transferwaarde creëren zodat het op alle fronten stabiel wordt. Daarnaast hoop ik nog meer de verbinding te leggen met de Jeugdopleiding. Een mooie uitdaging."


Maas heeft ondertussen al zo'n 25 jaar ervaring en begon ooit als jeugdtrainer bij toenmalig BVO RBC Roosendaal waarna hij vervolgens hoofdtrainer werd bij verschillende top amateurclubs, waaronder v.v. Baronie en Halsteren. Ook liep hij tien jaar geleden al eens stage bij NAC. De voormalig oefenmeester reisde daarnaast in 2011 af naar Tuvalu, een Polynesisch archipel in de Pacific ten oosten van Australië, om als assistent-trainer van bondscoach Foppe de Haan ontwikkelingswerk te doen en te presteren op de Pacific Games. Op advies van De Haan haalde sc Heerenveen hem vervolgens naar Friesland.


"Peter is een kenner binnen deze regio en heeft mede dankzij zijn werkzaamheden bij sc Heerenveen een groot internationaal netwerk opgebouwd", aldus Tom van den Abbeele, Technisch Directeur. "Het doel is om op de langere termijn een stabiel NAC Breda te creëren, dat niet in de problemen hoeft te komen als het in de Eredivisie acteert. Ik ben van mening dat het dan belangrijk is dat het scoutingsapparaat van een hoog niveau is, omdat je daar als club veel winst uit haalt. Aan Peter de taak om dit verder uit te bouwen."

 

Mura Kuijpers

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief