De 5km in 2018
De 5km in 2018 (Foto: Stichting Bavel Beweegt)

Van hardlopen tot de fiets: bomvol sportief weekend in Bavel

  Sport

BAVEL - Ben je een hardloopfanaat? Of juist een enthousiast fietser? In Bavel kom je dit weekend aan je trekken. Het dorp staat bol van de sportieve activiteiten met op zaterdag de 5 van Bavel en zondag Bavel Fietst Om.


Op zaterdag wordt de 5e editie van de 5 van Bavel gelopen. Vorig jaar namen bijna 500 lopers deel aan de verschillende onderdelen. Dit jaar verwacht de organisatie de magische grens van 500 zeker te halen. Start en finish is wederom gelegen in de Kloosterstraat ter hoogte van 't Karrewiel. 

Om 15.00  uur wordt gestart met de Decathlon 10 km trimloop. Om 16.30 uur zijn de kinderen aan de beurt tijdens de Berenboot Kidsruns. Die zijn er drie: namelijk voor groep 1,2,3, voor groep 4, 5, 6 en voor groep 7 en 8. Om 17.00 uur start vervolgens de La Flamme 5 km loop. Meer lees je hier.

Fietsen

Fietsers moeten een dagje langer wachten, maar krijgen dan ook zeker een mooie sportieve uitdaging. Want zondag is het Bavel Fietst Om. Naast de Veldtoertocht, de E-biketocht, de Kidsclinic en de zondagstocht is er dit jaar ook een nieuwe ronde: de Hel van Bavel. En die zal zijn naam zeker waar maken, met een parcours over de slechtste stroken van de omgeving: dus grind, zand, gravel en keien. Hier lees je er meer over.

Kermis

Ben je minder sportief aangelegd? Maar wil je toch iets leuks beleven in Bavel dit weekend? Uiteraard is het ook 'gewoon' kermis!

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief