Ondanks de regen hebben duizenden hardlopers hun best gedaan.
Ondanks de regen hebben duizenden hardlopers hun best gedaan. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Terugblik op een kletsnatte Singelloop: 5 bijzondere foto's

  Sport

BREDA - Het grootste hardloopevenement van Breda zit er weer op. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde, maar zeiknatte editie. Dat hield de deelnemers echter niet tegen. Met slechts 100 deelnemers minder dan vorig jaar werd het deelnemersrecord van 18.885 hardlopers ondanks het slechte weer bijna gehaald. Bekijk hier 5 mooie, bijzondere foto's terug van deze 34e editie van de Singelloop.


De meeste deelnemers kozen ervoor om comfortabele sportkleding aan te trekken. Maar dat gold niet voor iedereen. De deelnemer in een Elvis-pak trok flink de aandacht bij het publiek.

De brandweer gooide hoge ogen. Want ook zij renden mee en niet zomaar: zij 'rukten uit' in volledige uitruk-uitrusting van vijftien kilo. 

Opperste concentratie bij Berhane Tesfay (Midden). Hij won de halve marathon met een tijd van 1:03:07.

Een jubileum voor de 40 van Breda. Voor de 5e keer liep de groep alle afstanden van de Bredase Singelloop in hun herkenbare rode shirts. Daarmee haalden ze ruim 38.000 euro op voor het goede doel.

Regen, regen en nog eens regen. Waar het vroeg op de dag nog miezer was, kwam het tijdens de halve marathon met bakken uit de hemel. Sommige deelnemers zagen geen andere oplossing, en begonnen in een poncho aan de wedstrijd.

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief