Foto: NAC pr

NAC is profkeeper rijker: Bart Verbruggen tekent eerste contract

  Sport

BREDA - Bart Verbruggen mag zich officieel profkeeper noemen. De 17-jarige keeper heeft zijn eerste profcontract getekend bij NAC Breda, dat hem tot medio 2022 aan de Parel van het Zuiden verbindt.


Verbruggen speelt sinds 2014 voor de jeugdopleiding van NAC. De doelman mocht deze zomer al ruiken aan het 'grote werk' toen hij in de voorbereiding aansloot bij het eerste elftal. Momenteel speelt de keeper zijn wedstrijden voor NAC Onder 19, maar traint hij vooral in Zundert onder leiding van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar.

Voor Verbruggen is de contractverlenging de kers op de taart. De keeper zit namelijk ook in de selectie van Oranje Onder 18 voor de laatste test in aanloop naar het WK Onder 17, dat van 26 oktober tot en met 17 november plaatsvindt in Brazilië.

Verbruggen is natuurlijk ontzettend blij met zijn eerste contract: "Mooi he. Een mooi moment voor mij en mijn familie. Dit voelt als een beloning voor het harde werken van de afgelopen vijf, zes jaar. In de toenmalige D1 stroomde ik in en het was een traject met pieken en dalen. Soms eerste keeper, soms tweede keeper. Maar nu staan we hier. Mijn doel is nu: ontwikkelen. Nu nog met NAC Onder-19 in de eredivisie, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk die plek onder de lat in het stadion bemachtigen."

Tom van den Abbeele is blij dat Verbruggen zich tot medio 2022 heeft verbonden aan NAC. "Bart is een van de meest talentvolle keepers van zijn leeftijd in Nederland. Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot de eerste keeper van NAC. Het is prachtig dat zo'n jongen dankzij zijn opleiding bij NAC zo'n ontwikkeling doormaakt. Aan ons en aan Bart om die ontwikkeling door te zetten en de potentie eruit te laten komen."