Foto: www.unisportstore.nl

NAC speelt tegen Eindhoven met aanvoerdersband in regenboogkleuren

  Sport

BREDA - De Nederlandse voetbalwereld slaat de handen ineen om LHBTI-acceptatie in het voetbal te bevorderen. Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders van de Keuken Kampioen Divisie een regenboogband in de elfde speelronde.


De band zal gedragen worden tijdens speelronde 11, waarin NAC op bezoek gaat bij FC Eindhoven. Zowel de aanvoerder van NAC als de aanvoerder van FC Eindhoven zal tijdens de wedstrijd met een aanvoerdersband spelen in de kleuren van de regenboog.

Bespreekbaar

De actie wordt uitgevoerd om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

De clubs ondersteunen de boodschap met een gezamenlijk statement op sociale media. Daarnaast dragen alle coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt FOX Sports voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons.

FOTOSERIES