Sprint haalt NK Atletiek naar Breda: 'We maken er een prachtig feest van' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Bredavandaag

Sprint haalt NK Atletiek naar Breda: 'We maken er een prachtig feest van'

  Sport

BREDA - Het NK Atletiek komt naar Breda. Atletiekvereniging SPRINT mag in 2021 het grote toernooi organiseren. De vereniging is enorm enthousiast over de komst van het toernooi naar Sprint. En ook wethouder Daan Quaars ziet kansen voor Breda. "Hoe gaaf zou het zijn als we straks bijvoorbeeld het polsstokhoogspringen op de Grote Markt gaan zien?'


De ASICS NK Atletiek, wat de volledige naam is van het evenement, is toegewezen aan Atletiekvereniging SPRINT Breda (2021) en AV'34 Apeldoorn (2022). "Met de toewijzing voor één jaar worden beide clubs beloond voor een sterk bid", zegt Stefan Beerepoot, projectleider van de ASICS NK Atletiek. "We verkeerden met deze twee gelouterde en ervaren clubs in een luxe positie", voegt hij eraan toe.

Blijdschap

AV Sprint en de gemeente Breda zijn dolblij de toewijzing. "Wij zijn bijzonder trots dat we het vertrouwen hebben gekregen dit fantastische toernooi te mogen organiseren op het mooie complex in onze stad Breda", laat Paul Alberts, voorzitter van AV Sprint weten. "We gaan er een prachtig feest van maken." Wethouder Daan Quaars van de gemeente Breda voegt hieraan toe: "Geweldig nieuws! Je kunt natuurlijk de mensen naar de sport toe halen maar in Breda draaien we het om." Als het aan Quaars ligt, zal het evenement niet enkel op het terrein van de vereniging plaatsvinden. "Wij willen de sport naar de ménsen brengen. Hoe gaaf zou het zijn als we straks polsstokhoogspringen op de Grote Markt gaan zien?"

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief