foto Christiaan Hol
foto Christiaan Hol

Dames weer welkom op Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS - Het Breda Future tennistoernooi (18 tot en met 26 juni) heeft sinds drie jaar weer een vrouwentoernooi. Het vrouwentoernooi ging de afgelopen twee jaar niet door


Afgelopen jaar waren problemen rondom de kalender oorzaak van het ontbreken van de vrouwen, lichtte toernooidirecteur Christel de Baat toe. In 2009 ging door organisatorische en financiële problemen het hele toernooi niet door. Maar dit jaar ziet het er beter uit en kan aangelegd worden voor de vierde editie van het toernooi, gehouden op het sportpark van de Bredasche Lawn Tennisvereniging (BLTV) in het Ruitersbos.

Toernooidirecteuren De Baat en Marvin Smart presenteerden maandag Bredanaar Matwé Middelkoop en de uit het Zeeuwse 's-Heer Abtskerke afkomstige Angelique van der Meet als kanshebbers. Van der Meet moet daarvoor wel snel herstellen van haar schouderblessure. Zelf gaf ze aan daar vertrouwen in te hebben.

32 vrouwen en even veel mannen gaan in juni onderling de strijd aan voor de hoofdprijs: tienduizend dollar en een mooie beker bij de dames en vijftienduizend dollar en ook een beker bij de mannen. Samen met de dubbels komen er ongeveer tachtig tennissers in actie.

Toekomstmuziek
De organisatie is inmiddels weer zo overtuigd van de eigen kracht, dat er gedroomd wordt over de toekomst. Zo sprak Smart uit dat hij graag een challengertoernooi wil maken van het damestoernooi. Daarvoor moet de organisatie nog wel wat werk verrichten, zo moet het budget flink omhoog. Een concrete planning is er daarom nog niet.

Bekendheden
Breda Future moet het dit jaar wat minder hebben van de 'bekende' namen. Had het toernooi vorig jaar nationale bekendheden als winnaar Thomas Schoorel en nummer twee Jesse Huta Galung en gaf Raemon Sluiter een clinic, dit jaar is het qua bekende namen minder. Dat is niet raar volgend De Baat: “Een future-toernooi is eigenlijk een podium voor beginnende tennissers in het internationale circuit.”