Marleen plankt op een prullenbak op het center court. foto Peter Schoonen
Marleen plankt op een prullenbak op het center court. foto Peter Schoonen

Planking, finale-dromen en lunchende dames

  Tennis

RUITERSBOS – Ondanks de onrust rondom de Sportdata-man, werd donderdag de Australische hype ‘planking’ stilletjes aan geïntroduceerd op Breda Future. Toch staat dit fenomeen hier nog in de kinderschoenen, ondanks de pogingen van de volwassenen.


Het is een vreemd gezicht, drie kinderen op een tafel liggend, boven op elkaar. Allemaal op de buik en zo stijf mogelijk. Quinten, Job en Anne doen het in ieder geval met veel plezier, ondanks dat ze het tot voor kort niet kenden. Rutger gaf aan het wel te kennen en Marleen is fervent planker. “Op het Unicef Open in Rosmalen heb ik zo’n beetje overal geplankt.”

Iets minder modern, maar ook zeer populair is het geven van een high tea. Zo’n 25 dames werden donderdag rond de middag verwend met scones, sandwiches en natuurlijk een kop thee. Uiteraard was er voor de liefhebbers een glaasje wijn. Organisator Hiskia van der Ley sprak van een succes: “Het was helemaal top. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Eén van de dames aanwezig bij de zogenaamde Ladies Lunch was Will Brand. De negentigjarige mevrouw is al jaren lid van BLTV. Maar daarnaast geeft ze elke dag de bloemetjes rond het park water. “Ik ben ermee begonnen om de boel op te fleuren eigenlijk”, aldus de kwieke dame.

Dromen
Bredaas trots Matwé Middelkoop speelde donderdagavond in de schemerduister tegen de Koreaan Cheong-Eui Kim. Nadat hij eindelijk gewend was aan de stand van de zon, stond hij al een set achter (3-6). “Daarna was ik gewend aan het licht en kon ik gaan”, vertelde hij. De opvolgende sets was hij erg sterk en pakte hij ze: 6-1, 6-3.

Middelkoop vertrouwt er op nu te kunnen doorstomen naar de finale aankomende zondag. “Ik ben echt blij met deze overwinning op Kim.” Toch is de kwartfinale een finale op zich: de Bredanaar speelt tegen de als tweede geplaatste Sebastian Knittel. Die laatste gaf aan er veel zin in te hebben.

(meer foto's volgen)

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief