Laszlo Nyiro en Mary Pierce. foto Christiaan Hol
Laszlo Nyiro en Mary Pierce. foto Christiaan Hol

Regen verpest kwalificaties Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – De aanhoudende regen die zondag heel de dag viel, heeft de kwalificaties van Breda Future letterlijk in het water doen vallen. Daardoor begint het hoofdtoernooi pas dinsdag. Ondanks deze tegenslag werd er toch geloot voor het hoofdschema.


Door het druilerige weer zocht iedereen vlak voor de loting de behaaglijke cateringtent op om daar de loting te zien voltrekken. Dit werd door niemand minder gedaan dan Mary Pierce, Grand Slamwinnares en voormalig nummer drie van de wereld. Ze assisteerde hoofdscheidsrechter Laszlo Nyiro, die erg gevleid was om in het gezelschap van Pierce te zijn.

Omdat de kwalificaties nog niet klaar waren, werden veel spelers tegen een zogenaamde ‘qualifier’ gebonden. Zo ook de in Breda woonachtige Matwé Middelkoop. Breda Futures troef Thiemo de Bakker – die dit weekend nog de Future van Alkmaar op zijn naam schreef – werd wel gekoppeld: zijn tegenstander is de als zesde geplaatste Chileen Guillermo Hormazabal.

Beide winnaars van vorig jaar zijn dit jaar ook present op de Future om hun titel te verdedigen. Polina Vinogradova uit Rusland speelt in de eerste ronde tegen geplaatste nummer drie en bij de mannen speelt Pablo Galdon tegen de Nederlander Boy Westerhof.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief