Het maken van de speciale Rat Verlegh-vlag. foto Marieke van Stigt
Het maken van de speciale Rat Verlegh-vlag. foto Marieke van Stigt

‘Een mooi gebaar naar Rat Verlegh’

  Voetbal

STEENAKKER - Het is vijftig jaar geleden dat oud NAC-speler Rat Verlegh is overleden. Daarom wordt hij zaterdag herdacht tijdens de wedstrijd tussen NAC en FC Groningen.


Vandaag was op onze website al te lezen dat er een speciale vlag is gemaakt om Verlegh te herdenken. “Rat was heel erg belangrijk voor ons, we vereren hem op deze manier als heilige in zijn eigen kerk, het stadion”, vertelt Léon Deckers, van de Breda Loco’s en ontwerper van de vlag.

Ook zullen alle NAC-spelers in een replica shirt spelen waar Rat Verlegh als laatste in heeft gespeeld. NAC-aanvoerder Rob Penders vindt het een mooi gebaar om in de oude shirtjes te spelen. “Hij is een belangrijk figuur geweest voor NAC”, aldus Penders.

Sjoerd van Fessem van de NAC-clubraad vindt het ook goed dat Verlegh wordt herdacht. “Als je de kans krijgt om een groot club-icoon te herdenken moet je dat doen. Het tekent de geschiedenis van de stad en de club.”

“Erg bijzonder dat de spelers in oude shirtjes spelen”, zegt voorzitter van de supportersvereniging Ad van den Bemt. “De tweeduizend stuks die voor de supporters zijn gedrukt gaan ook erg hard. Iedereen wil natuurlijk zo’n collecters item hebben.” Verder vindt Van den Bemt dat Rat Verlegh het verdient op zo geëerd te worden: “Hij is tenslotte de technische grondlegger van NAC.”