Logo bredavandaag.nl
Virgil van Dijk. beeld Youtube/FC Groningen TV.
Virgil van Dijk. beeld Youtube/FC Groningen TV.

‘WDS’er’ Virgil van Dijk levert oude club niks op

  Voetbal

HAAGSE BEEMDEN - Bij voetbalvereniging WDS’19 zijn ze apetrots op de transfer van ‘hun’ Virgil van Dijk naar Celtic. Een Kuijt-achtige vergoeding - Dirk Kuijt bezorgde zijn amateurclub een klein vermogen (bijna vier ton) bij zijn transfer naar Liverpool - zit er niet in. “Daarvoor is Virgil te vroeg gescout.”


Bredanaar Virgil van Dijk begon zijn carrière bij de club in de Haagse Beemden in de F’jes, vertelt voorzitter Tim Jongbloed. “En al op zijn achtste of negende is hij naar Willem II gegaan. De Fifa-regels zijn zo dat je als club pas aanspraak kunt maken op een solidariteitsvergoeding als de speler na zijn twaalfde nog bij je gespeeld heeft.”

Helaas dus. Maar Jongbloed is niet minder blij of trots. “Voor kleine jongens is dat gewoon heel erg mooi om te zien. In de kantine hangen ook foto’s van zijn elftal. Een aantal eerste elftalspelers heeft ook samen met hem gespeeld in de jeugd. Met enkele heeft hij nog wel contact.”

WDS’19 gaat een speciaal hoekje in de kantine inrichten voor Van Dijk. “Met hopelijk een gesigneerd Celtic-shirt. We hopen ook dat hij nog eens langs komt op een bijzonder moment.”

Overigens zou het ook niet zo zijn geweest dat er automatisch geld op de rekening was gekomen. “Je moet zelf je recht ophalen”, aldus Jongbloed. Die ondernam afgelopen jaar al eens een poging bij Fiorentina toen een voormalige WDS-speler, inmiddels Oegandees-international, daar een contract zou tekenen. “Dat bleek niet zo te zijn, hij was daar op proef.”

Nu maar afwachten tot het volgende talent zich meldt, en dat dan ver na zijn twaalfde gescout wordt. “Maar ik verwacht dat dat niet zo snel gebeurt. De scouts van betaald voetbalclub zijn er meestal snel bij.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief