Initiatief in Breda voor online regelen oefenwedstrijden

  Voetbal

BREDA - Voor de kleinere voetbalteams blijkt het vaak lastig voor om een oefenwedstrijd te regelen. Dat vond voetballer Ron Bassa ook. Hij richtte daarom de website oefenduels.nl op. De website wil op een gemakkelijke manier een oefenduel regelen in de regio Breda.


Ron Bassa kwam op dit idee door een aantal mislukte pogingen om een oefenwedstrijd te regelen. “Je komt snel bij dezelfde clubs en tegenstanders uit als je een vriendschappelijke wedstrijd wil organiseren. We gingen op zoek naar een online platform om tegenstanders te zoeken en kwamen erachter dat er nog geen gemakkelijke oplossing beschikbaar was.” Met nog een aantal is hij aan de slag gegaan om een site te maken.

Na de regionale lancering in Gorinchem, is de site nu ook beschikbaar in Breda. “De afgelopen weken hebben we 1.500 verenigingen in onze database gezet, zodat gebruikers direct aan de slag kunnen met de site”, vertelt Bassa. “We hebben in de regio alle secretarissen gemaild. Op die manier kwam het ook onder voetballers meer onder de aandacht. Verder hebben we nieuwssites gemaild.” Volgens de initiatiefnemer zijn er op dit moment al zo’n 250 wedstrijden geplaatst.

Bassa heeft nog meer ambities en wil in de toekomst een app maken, om het maken van een oefenduel nog makkelijker te maken. De site loopt goed, volgens Bassa komt dit door de lage drempel om je in te schrijven. “Bovendien is het gratis.”