Brian Hargadon/Flickr.com

WDS’19 wil international Virgil van Dijk eren

  Voetbal

HAAGSE BEEMDEN - Voetbalvereniging WDS’19 uit de Haagse Beemden gaat plannen maken om kersvers international Virgil van Dijk te eren. Van Dijk maakte zaterdagavond in Kazachstan zijn debuut voor Oranje in de met 1-2 gewonnen wedstrijd.


Voor WDS een uniek moment, memoreert het bestuur van de vereniging op Facebook. “Sinds zaterdagavond horen we bij de verenigingen die een speler van het Nederlands Elftal hebben voortgebracht.”

Van Dijk begon zijn carrière als voetballer bij de club in de Haagse Beemden. Via Willem II, Groningen en Celtic kwam hij bij Southampton terecht. “Iedereen was het erover eens dat hij een geweldige wedstrijd speelde”, aldus de club. “Laten we hopen dat zich morgenavond een wonder voordoet en Nederland zich kwalificeert voor de play-offs. Virgil verdient het om op een groot eindtoernooi te laten zien waartoe hij nog meer in staat is.”

Hoe het eerbetoon aan van Dijk eruit gaat zien is nog onduidelijk. De club gaat contact zoeken met Van Dijk. Op Facebook vraagt het clubleden mee te denken naar een manier om de international in het zonnetje te zetten. “We willen hier een mooi project van maken!”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief