Logo bredavandaag.nl
foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Guur

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 14 januari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied boven de zuidelijke Noordzee trekt langzaam over Nederland oostwaarts. De kern gaat waarschijnlijk over Midden – Nederland waardoor Brabant veelal in de zachte lucht blijft en de neerslag merendeels als regen zal vallen.

Verwachting voor donderdag
In de nacht naar donderdag is het aanvankelijk helder met minima net boven het vriespunt. In de nanacht geraakt het bewolkt en gaat het regenen. De dag begint dan ook met regen die later op de ochtend wegtrekt. Het wordt dan tijdelijk droog, gaandeweg de middag en ook in de avond is het wisselend bewolkt met winterse buien. Er kunnen dan naast hagelbuien ook natte sneeuwbuien voorkomen. De wind waait in de ochtend matig tot vrij krachtig (3 – 5 Beaufort) uit het zuiden. Ze draait later op de middag en in de avond naar west tot noordwest en is vrij krachtig met geregeld lokale windstoten tot 70 km/u. Vooral in de poldergebieden rondom Breda en langs de waterkant zal het in de avonduren winderig zijn.


Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag is het wisselend bewolkt met soms zon en dan weer winterse buien vergezeld van hagel en natte sneeuw. Er waait een matige westen- tot noordwestenwind. Maximumtemperaturen hooguit 3 graden in het centrum van Breda. Ook zaterdag is er een wisselende bewolking met kans op (natte) sneeuwbuien. De wind waait zwak uit het westen of noordwesten. Na een nacht met lichte vorst klimt het kwik overdag naar ongeveer plus2 graden. Zondag nog weinig verandering. Met een aanhoudende zwakke noordwesten- tot  westenwind opnieuw wisselend bewolkt en lokaal kans op een sneeuwbui. Maximumtemperaturen net als op zaterdag rond plus2 graden overdag. In de nacht van zaterdag op zondag lichte vorst.

Zo was het weer woensdag 13 januari 2016
Maximumtemperatuur 7,0 graden
Minimumtemperatuur 3,8 graden
Neerslag: 8,5 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 11 januari 2016 om 21.00 uur FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief