Logo bredavandaag.nl

Vorst komt terug na lichte dooi

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 24 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Bij de wisseling van de wacht, een nieuw hogedrukgebied komt naar het vasteland van Europa, slipt in de nacht naar dinsdag en dinsdagochtend een zwak buienlijntje over Brabant. Lokaal kan dan wat lichte winterse neerslag vallen.


Weersverwachting voor dinsdag
In de nacht van maandag op dinsdag is het bewolkt. Minimumtemperaturen rond het vriespunt. Lokaal kan wat lichte sneeuw dwarrelen of wat lichte ijzel optreden door motregen. Deze kans op lokale gladheid is er ook in het eerste deel van dinsdagochtend. In de loop van de ochtend trekken de lichte lokale buitjes weg. De bewolking breekt in de loop van de middag. Er gaat een zwakke noordenwind van 1 of 2 Beaufort waaien. Het wordt maximaal plus3 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vanaf woensdag hebben we opnieuw een paar koude winterdagen in het verschiet. De aangevoerde lucht komt dan terug vanaf het Europese continent. Reeds in de nacht naar woensdag is het helder en kan het tot 5 graden vriezen. Overdag is het zonnig met een zwak oostenwindje en hooguit 2 graden in de plus. De nachten naar donderdag en vrijdag brengen matige vorst beneden de min5 graden. Donderdag overdag zonnig met een zwakke tot matige (2 – 3 Beaufort) oosten- of zuidoostenwind. Het wordt in de middag een graad of 2 en gevoelsmatig wordt het kouder. Vrijdag overdag wederom zonnig, maar met een voluit matige zuidoostenwind (4 Beaufort) stijgt het kwik in de middag wat hoger naar plus4 tot 5 graden.

Zo was het weer maandag 23 januari 2017
Maximumtemperatuur plus3,8 graden
Minimumtemperatuur min0,2 graden
Neerslag: 0,0 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 23 januari om 19.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief