Logo bredavandaag.nl
Winters getinte bui boven Breda
Winters getinte bui boven Breda (Nico Koevoets)

Zachter weer op komst, winter voorlopig in de kast

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 28 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Het doek gaat vallen voor de midjanuariwinter. Werd er vrijdag her en der nog geschaatst op natuurijs, voorlopig is dat van de baan. Een lagedrukgebied met centrum bij IJsland stuwt haar regenfronten via de Britse eilanden en België naar onze omgeving. De fronten worden gevolgd door vochtige en aanzienlijk zachtere zeelucht.


Weersverwachting voor zaterdag
De dag begint met opklaringen. De zon schijnt geregeld tussen de wolken door. Gaandeweg de dag neemt de hoeveelheid bewolking toe. Tegen en in de avond valt dan soms enige lichte regen of motregen. De zuidenwind trekt aan tot matig, gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen tot een graad of 9.

Het weer voor de volgende dagen
Vanaf zondag geraakt het kwik een aantal dagen in lentesferen. De dubbele cijfers worden bereikt. Op zondag is het wisselend bewolkt met zon en wolken. Het blijft veelal droog en de zuidenwind is matig met 3 Beaufort. Maximumtemperaturen rond de 10 graden. Maandag is het overwegend grijs en bewolkt met af en toe regen. De wind zwak tot matig (2 – 3 Beaufort) uit het zuiden tot zuidwesten. Temperaturen tot 12 graden. Dinsdag weinig verandering in temperatuur. Verder wisselend bewolkt en tijdelijk wat droger weer.

Zo was het weer vrijdag 27 januari 2017
Maximumtemperatuur plus6,3 graden
Minimumtemperatuur min6,1 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 27 januari om 23.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief