Logo bredavandaag.nl
Van gemaaid gras hooi drogen.
Van gemaaid gras hooi drogen. (Nico Koevoets)

Het weer: Het is tropisch warm

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 20 juni 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Bij Schotland ligt het weerbepalende hogedrukgebied. Aan haar oostflank ligt een zwak koufront boven de zuidelijke Noordzee en het noorden van Nederland. Het is de voorste begrenzing van minder warme lucht.

Weersverwachting voor dinsdag
Gisteren was het een dikke tropische dag met lokaal 32 tot 33 graden. Ook vandaag wordt het tropisch warm in Brabant. De minder warme lucht boven het noorden van het land bereikt onze omgeving nog niet. Maximumtemperaturen met 30 tot 31 graden wel iets lager als op maandag. Verder is het opnieuw zonnig met dunne sluierwolken. De noordoostenwind is met gemiddeld 1 of 2 Beaufort zwak.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag duurt de zomer verder. Het is even afwachten hoe ver het zwakke koufront weet op te dringen woensdag. Het ligt dan erg dicht bij Brabant. Afhankelijk van de ligging wordt het 27 tot 30 graden. Vermoedelijk net geen tropische dag. Verder op woensdag zonnig en droog bij een zwak oostelijk tot noordelijk windje. Donderdag knalt het kwik opnieuw de hoogte in naar ca 33 graden. Ook dan zonnig en droog bij een meer zuid- tot zuidwestelijk windje. Later op de middag en in de avond meer wolken en kans op een enkele regen- of onweersbui. Vrijdag minder lage temperaturen (24 tot 25 graden) en wisselend bewolkt. De kans op buien blijft vermoedelijk beperkt.

Zo was het weer op maandag 19 juni 2017
Maximumtemperatuur 32,2 graden
Minimumtemperatuur 14,8 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 20 juni 2017 om 09.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief