Logo bredavandaag.nl
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder
Buienwolk met regenboog boven de Haagse Beemden polder (Nico Koevoets)

Eerste sneeuwvlokjes

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 1 december 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan heeft een uitloper naar de Noordzee. Deze uitloper van hoge druk beinvloedt geleidelijk het weer in onze omgeving.

Weersverwachting voor vrijdag
De eerste sneeuwvlokjes zijn donderdagmiddag gevallen. In Breda zaten ze als natte sneeuwvlokken gemixt tussen de regen. Meer naar het westen in de regio West-Brabant vielen wat meer uitgesprokener sneeuwvlokken. Sneeuw staat niet op het menu voor vrijdag. Aanvankelijk hangen er lage grijze wolken die gaandeweg de dag vanuit het noorden plaats maken voor opklaringen met zon. De wind gaat met gemiddeld 3 Beaufort uit het noorden waaien. Het blijft frisjes en kil vandaag met maximaal plus3 graden.

Het weer voor de volgende dagen

Zaterdag
De nacht naar zaterdag brengt lichte vorst met temperaturen tussen min3 en min5 graden.
De zaterdag start vervolgens met grijze laaghangende wolken en/of lokale mist. Mist en wolken laten zich slechts moeizaam oplossen. De kans is groot dat het een grijs bewolkte, maar droge zaterdag wordt. Kleine kans op lokaal een beetje zonneschijn. Het blijft kil met plus2 tot plus3 graden. In de avond komt er enige lichte regen en/of motregen vanuit het noordwesten opzetten. De temperaturen zijn waarschijnlijk iets te hoog voor wat sneeuw in onze regio. De zwakke noordelijke wind draait in de avond naar zuidwest en wordt met gemiddeld 3 Beaufort matig.

Zondag
Zondag is het bewolkt. Tijdens de ochtenduren is er nog kans op wat lichte regen en/of motregen. Later op de dag wordt het droog. De wind waait matig uit het noordwesten (3 - 4 Beaufort) en het wordt duidelijk zachter met ca 7 graden. Het blijft de hele dag bewolkt. Maandag en dinsdag overwegend bewolkt en zacht weer. Soms valt er dan een beetje regen.

Zo was het weer op donderdag 30 november 2017
Maximumtemperatuur 3,7 graden
Minimumtemperatuur 0,3 graden
Neerslag: 4,7 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 1 dcember om 10.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief