Logo bredavandaag.nl
Korrelhagel
Korrelhagel (Nico Koevoets)

Guur met winterse buien

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 8 december 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Boven Noorwegen ligt een diep lagedrukgebied. Haar tegenhanger is een langgerekt hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. Tussen deze twee weersystemen in staat een koude noordwestelijke luchtstroming. Metname de bovenlucht is erg koud.

Weersverwachting voor vrijdag
Een wisselende bewolking met winterse buien staat er voor de gehele vrijdag op het programma. D.w.z. buien vergezeld van regen, hagel en/of natte sneeuw. Een lokale donderslag is ook niet uitgesloten. Tussen de buien door schijnt soms ook even de zon, de kans op een streepje zon is tijdens de middaguren het grootst.
De wind waait matig (met gemiddeld 3 of 4 Beaufort) uit het noordwesten. Er zijn soms rukwinden mogelijk van 50 tot 60 km/u (metname in het westen van de regio). Het voelt kil en guur aan met geen hogere maxima dan ca 4 graden. In de avonduren laait de buiigheid tijdelijk op. Het kan dan kortstondig lokaal wit en glad worden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag lijkt iets beter uit te gaan pakken. Opnieuw is het wisselend bewolkt, maar de opklaringen zijn breder en er is slechts lokaal kans op een winterse bui. Die kans is het grootst in het ooosten van de regio, meer naar het westen blijft het zo goed als droog. De wind waait uit het westen, gemiddeld met zo'n 3 Beaufort. De maxima schommelen dan rond 4 graden. In het eerste deel van de nacht naar zondag minima rond het vriespunt. Later in de nacht geraakt het bewolkt met (natte) sneeuw. Het kan dan tijdelijk wit en glad worden. De zondagochtend kan dus mogelijk beginnen met een sneeuwdekje, gaandeweg de dag gaat de (natte) sneeuw over in regen. Het blijft de hele dag bewolkt en
uiteindelijk klimt het kwik naar 6 tot 7 graden. De wind die eerst matig uit het zuidoosten waait, draait overdag naar het zuidwesten en wordt vrij krachtig (5 Beaufort). Op maandag komt er een nieuwe regenstoring richting Brabant. Dat betekent opnieuw een hele dag met veel bewolking en nu en dan regen. De wind waait matig uit het zuidoosten, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen rond de 7 graden.

Zo was het weer op donderdag 7 december 2017
Maximumtemperatuur 7,3 graden
Minimumtemperatuur 3,7 graden
Neerslag: 3,5 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 8 december om 10.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief