Logo bredavandaag.nl
Nico Koevoets

Tijdelijk een sneeuwdekje

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 9 februari 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een langzaam trekkend en afzwakkend neerslagfront, behorende bij lagedrukcentra boven het noorden van Engeland en boven IJsland gaat enige tijd sneeuw brengen.

Weersverwachting voor vrijdag
Na een nacht met minima rondom het vriespunt, begint de dag droog. Het is al wel aardig bewolkt, het oosten van de regio West-Brabant kan mogelijk nog een streepje zon mee pikken. Al snel overheersen de wolken en dikken ze aan. Tweede helft van de ochtend en eerste helft van de middag gaat het enige tijd sneeuwen. Er kan 1 tot 3 cm sneeuw vallen, lokaal misschien wel 4 cm. Later op de middag transformeert de neerslag naar regen, vooral langs de westkant van West-Brabant. De wind waait gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort uit het zuiden, later draaiend naar zuidwest. Maxima van west naar oost in de regio plus3 tot plus1 graden. De maximumtemperaturen worden pas op het eind van de dag bereikt.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag is het eerst wisselend bewolkt en droog met in de loop van de middag en avond (winterse) neerslag. De wind die eerst matig (4 Beaufort) uit het zuidwesten waait, draait tijdelijk naar zuid en wordt matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort). Maximumtemperaturen tot 5 graden. Zondag met een matige tot vrij krachtige westenwind aanvoer van een wisselende bewolking met kans op enkele lokale winterse buien. Nabij buien kunnen zware windstoten voorkomen. Maxima ca 5 graden. Maandag lijkt een droge dag te worden met afwisselend zon en wolken. Na een nacht met lichte vorst wordt het overdag een graad of 6. De zuidwestenwind is matig.
Zo was het weer gisteren, donderdag 8 februari 2018
Maximumtemperatuur   plus1,2 graden
Minimumtemperatuur   min4,7 graden
Neerslag             droog

Weersverwachting opgesteld donderdag 8 februari om 23.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief