Logo bredavandaag.nl
Wegtrekkende buienwolken bij de Asterdplas
Wegtrekkende buienwolken bij de Asterdplas

Vrijdag regen en zacht, weekend winters koud

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 16 maart 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het oosten van de Atlantische Oceaan ligt nog steeds een omvangrijk hogedrukgebied. Het duwt enkele neerslagfronten over Brabant noordoostwaarts. Het krijgt echter steeds meer tegendruk van een hogedrukgebied boven Scandinavië. Dit hoog is gevuld met zeer koude lucht en zal vanaf vrijdagmiddag aan het langste eind trekken. Alle neerslagfronten worden samengeperst en naar het zuidwesten weggedrukt. De winter kan dit weekend daardoor even terugkeren.

Weersverwachting voor vrijdag
Het is een frontenkerkhof boven onze omgeving. Frontale regenzones die vanuit het zuidwesten opkomen lopen allemaal stuk op een muur van koude lucht die vrijdag vanuit het noordoosten het land inkomt. Voor Brabant betekent dit grijs bewolkt weer met voortdurend regenachtig weer. De wind waait met gemiddeld 3 of 4 Beaufort matig uit het oosten. De aangevoerde lucht is nog zacht met maxima tot 9 graden. Tegen en in de avond gaat de temperatuur dalen.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht van vrijdag gaan de temperaturen kelderen. Het is werkelijk een overval van de koude lucht. Zaterdagochtend vroeg liggen de temperaturen al rond het vriespunt. Het is in de ochtend nog bewolkt met sneeuwkansen. In hoeverre er ook een sneeuwdekje zal ontstaan is op dit moment (donderdagavond) nog steeds niet met zekerheid te zeggen. Als het al zover komt, dan zal dat niet meer dan 1 of 2 cm zijn. De wind trekt fors aan vanuit het noordoosten en wordt gemiddeld vrij krachtig met 5 Beaufort. In de loop van de middag wordt het droog en komen er geleidelijk ook enkele opklaringen. Het blijft dan wel licht vriezen en gevoelsmatig is het bitter koud. In de nacht naar zondag vriest het ca 4 graden. Overdag is het zonnig, koud en droog. Er waait een matige noordoostenwind van 4 Beaufort bij maxima rond het vriespunt. De nacht naar maandag wordt de koudste met minima tot min7 graden. Overdag opnieuw meest zonnig, droog en koud. De wind gaat matig uit het noorden waaien en de temperatuur loopt overdag iets op naar 2 tot 3 graden.

Zo was het weer gisteren, donderdag 15 maart 2018
Maximumtemperatuur   10,3 graden
Minimumtemperatuur    4,9 graden
Neerslag              4,5 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 15 maart om 20.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief