Foto: Wijnand Nijs

Zomer blijft in het zadel; weer tropische dagen in zicht

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 3 augustus 2018 


Algemene luchtdrukverdeling
Een vlak hogedrukgebied boven het vasteland van Europa bepaalt het weer in Nederland. Vlak betekent in dit geval dat er weinig luchtstroming is. Boven de Noordzee ligt een koufront dat in het weekend in erg verzwakte vorm Nederland zal passeren van noord naar zuid.

Weersverwachting voor vrijdag 3 augustus 2018
De zon gaat opnieuw volop schijnen vandaag. Het blauw overheerst, het is droog en warm, heet zelfs in de middaguren. Maxima tot 32 graden zijn mogelijk. De wind is veranderlijk en zwak, maar heeft een voorkeur voor het noordoosten.

Het weer voor de volgende dagen
De hittegolf is vandaag haar 23e dag ingegaan en gaat zeker nog voortduren tot en met woensdag. Zaterdag en zondag is het tijdelijk wat minder warm door een matige noordenwind vanaf zee (3 tot 4 Beaufort). Maxima tot 28 of 29 graden doen geen afbreuk aan het mooie zomerweer. Ook geldt dit voor de enkele wolkenveldjes die zouden voorbij kunnen drijven. De zon houdt de overhand en het blijft droog. Kortom een weekend voor terrasjes, korte rokjes en korte broeken, het strand en/of een barbecue. Maandag keert de tropische hitte terug met een zwakke oostenwind. Het wordt dan 32 graden met veel zon.

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur    31,3 graden
Minimumtemperatuur     15,7 graden 
Neerslag                         droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 3 augustus 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets