De hittegolf is voorbij. Het zal nu een stuk rustiger zijn bij alle buiten zwemgelegenheden.
De hittegolf is voorbij. Het zal nu een stuk rustiger zijn bij alle buiten zwemgelegenheden. (Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE)

De hittegolf is ten einde, na 27 dagen

  Weer

BREDA - Meer dan waarschijnlijk zijn veel mensen blij dat de hittegolf die 27 dagen (bijna een maand!) duurde, in West-Brabant ten einde is. Deze hittegolf is de langste ooit en stelde het oude record uit 1976 welke 18 dagen telde, met de helft van het aantal dagen scherper. Dat is bepaald geen flauwekul.


De KNMI stations Gilze Rijen en Woensdrecht bleven voor het eerst sinds 11 juli met het maximum onder de zomerse 25 graden. Met een koel en fris aanvoelende wind noteerden beide stations 23,9 graden.

In het oosten van Brabant 'hittegolft' men nog even verder. Sowieso bleef het kwik daar vandaag nog boven de kaap van de 25 graden. Beide stations Eindhoven en Volkel (KNMI) noteerden 25,3 graden. Daar staat de teller op 28 hittegolfdagen. Heel misschien komt er morgen nog een dag bij, afhankelijk van hoe lang men daar nog in de zon en de warme lucht blijft. Het zal er vermoedelijk om hangen. Maar ook daar zal men blij zijn dat de hittegolf ten einde komt. Op hitte aanbidders na natuurlijk.

Nico Koevoets