Mooie opklaringen vandaag.
Mooie opklaringen vandaag. (Foto: Nico Koevoets)

Het weer in Breda: Vrijdag opklarend, komende dagen vrij warm

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 17 augustus 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hoge luchtdruk breidt zich over Brabant uit. Het koufront dat afgelopen nacht onweer en 14 mm regen in Breda bracht, is naar Duitsland weggetrokken.

Weersverwachting voor vrijdag 17 augustus 2018
Onder invloed van een rug van hoge luchtdruk is het vandaag droog. Er zijn brede opklaringen met zon, in de middag afgewisseld met stapelwolken. De wind waait matig, gemiddeld met 3 Beaufort, uit het noordwesten. Maximumtemperaturen tot 22 of 23 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag hangen er veel wolken boven Brabant behorend bij een warmtefront van een lagedrukgebied over IJsland. Het blijft meestal droog. De zuidwestenwind is matig, 3 Beaufort. Maximumtemperaturen rondom 23 graden. Op zondag start de dag bewolkt, maar klaart het gaandeweg op. In die zin, zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Ook dan blijft het droog met een zwakke zuidwestenwind van 2 Beaufort. Maxima van 24 tot 25 graden. Maandag is het terug overwegend bewolkt. Lokaal valt er wat lichte regen of motregen. De wind is gedraaid naar noordwest en zwak. Temperaturen rondom 22 graden. Dinsdag aanvankelijk bewolkt, gaandeweg de dag opklaringen. Er staat dan een zwak westenwindje bij 23 graden.

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur    26,8 graden
Minimumtemperatuur    14,4 graden 
Neerslag              droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 17 augustus 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets