Logo bredavandaag.nl
De zon scheen gisteren heerlijk boven Breda. Fotolocatie: Graaf Hendrik III Laan.
De zon scheen gisteren heerlijk boven Breda. Fotolocatie: Graaf Hendrik III Laan. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Fraai nazomerweer

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 14 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Bij het westen van Frankrijk ligt het centrum van een hogedrukgebied. Het heeft een uitloper tot over Brabant. De komende dagen verplaatst het hogedrukgebied naar het oosten. Dat valt samen met de opkomst van de restanten van de tropische storm Helene. Zij trekt naar de Britse eilanden. Samen gaan deze systemen voor een nazomerse periode zorgen.

Weersverwachting voor vrijdag 14 september 2018
Net zoals gisteren wordt het vandaag een overwegend zonnige dag. In de middag vormen zich wel stapelwolken. De start was wel koud vanochtend met minimumtemperaturen van 4 tot 5 graden. Vanmiddag tipt het kwik lokaal aan de 20 graden, veelal wordt het ca 19 graden. De zuidwestenwind is gemiddeld zwak tot matig met 2 tot 3 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend vroeg trekt een zwak front over en dat kan lokaal een enkel licht regenbuitje geven. Dan zaterdag overdag is het wisselend bewolkt met zon en stapelwolken. De zuidwestenwind is zwak met 2 Beaufort gemiddeld. Het kwik loopt op naar 21 of 22 graden. Zondag draait de luchtstroming naar het zuiden en wordt warme lucht vanuit Frankrijk aangevoerd. De temperaturen gaan omhoog naar 24 graden bij veel zon. De wind die waait is veelal zwak. Maandag wordt de zomerse kaap van 25 graden opnieuw bereikt. Het is overwegend zonnig met een zwakke wind uit het zuiden of zuidoosten.

Zo was het weer gisteren (donderdag 13 september 2018)
Maximumtemperatuur    20,1 graden
Minimumtemperatuur     10,0 graden 
Neerslag                         droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 14 september 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief