Fraai nazomerweer. Terrasjesweer.
Fraai nazomerweer. Terrasjesweer. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Nazomer passend bij legendarische zomer

  Weer

 Weersverwachting voor dinsdag 18 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdruk is hoog boven het vasteland van Europa. Een lagedrukgebied west van Ierland heeft haar fronten tot over de Britse eilanden liggen. Niet eerder dan vrijdag bereiken deze fronten Brabant.

Weersverwachting voor dinsdag 18 september 2018
De legendarische zomer van 2018 heeft deze week een toegift in de tas. Een voluit zomerse week. Werd het gisteren lokaal reeds bijna 27 graden, vandaag wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Het wordt 28 tot lokaal 29 graden. Verder is het meestal zonnig, op wat onschuldige wolkensluiers na. De wind waait gemiddeld matig uit het zuidwesten, met 3 of 4 Beaufort gemiddeld. Het is lichtelijk winderig met rukwinden tot 50 km/u, vooral langs de waterkant en over open gebieden.

Het weer voor de volgende dagen
Ook woensdag en donderdag worden mooie nazomerdagen. De wind waait woensdag opnieuw matig uit het zuidwesten. Het is meestal zonnig en de temperatuur reikt opnieuw tot rond 28 graden. Donderdag is het ook zonnig met wat onschuldige wolken. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten. Temperaturen tot ca 28 graden. In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend passeert een koufront met regen. Achter dit front volgen vrijdagmiddag opklaringen, maar ook koelere lucht met maxima tot hooguit 19 graden. De wind is dan gedraaid naar het westen, maar blijft gemiddeld matig.

Zo was het weer gisteren (maandag 17 september 2018)
Maximumtemperatuur    26,2 graden
Minimumtemperatuur       8,9 graden 
Neerslag                          droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 18 september 2018 om 09:00 uur
 

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief