Het is de komende dagen regelmatig regenachtig.
Het is de komende dagen regelmatig regenachtig. (Foto: Nico Koevoets.)

Regenachtig en zeer zacht

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 21 december 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied bij Schotland zendt zijn fronten over Nederland. Dit geeft vrijdagochtend regen. In de loop van de middag trekken de fronten naar het oosten weg. Een tijdelijk drogere, maar winderige periode volgt. In de loop van de nacht naar zaterdag passeert er een actieve buienlijn.

Weersverwachting voor vrijdag 21 december 2018
De ochtend is regenachtig verlopen met lokaal 15 mm regen. In de loop van de middag wordt het tijdelijk droger, maar dan steekt er meer wind op uit het zuidwesten (gemiddeld 4 of 5 Beaufort). Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 of 70 km/uur. Het is zeer zacht met maxima rond 12 graden. In de nacht naar zaterdag passeert een buienlijn.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt en meestal droog. Soms komt de zon er even bij. Er waait een matige zuidwestenwind van gemiddeld 3 tot 4 Beaufort. De temperaturen komen op 11 graden uit. Zondag start de dag droog, maar gaandeweg de dag gaat het regenen. De zuidenwind is met 2 of 3 Beaufort zwak tot matig te noemen. Het wordt zeer zacht met 13 graden. Op maandag draait de wind naar het noorden en wordt zwak. Er zijn wolkenvelden, maar het blijft droog bij minder zacht weer. Dan kwikstanden tot 9 graden en soms een beetje zon. Het is de aanzet naar een groene Kerst.


Zo was het weer gisteren (donderdag 20 december 2018)
Maximumtemperatuur  8,9 graden
Minimumtemperatuur  5,8 graden
Neerslag                     1,3 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 21 december 2018 om 10:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief