De komende dagen drijven veel wolkenvelden over.
De komende dagen drijven veel wolkenvelden over. (Foto: Nico Koevoets.)

Grijs weer met wolkenvelden

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 2 januari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied heeft zich genesteld boven de Britse eilanden en dit luchtdruksysteem blijft daar de komende dagen liggen. Dat betekent de aanvoer van zachte vochtige lucht over de Noordzee en meestal uitgestrekte wolkenvelden. Dit betekent de dood in de pot voor de winter.

Weersverwachting voor woensdag 2 januari 2019
Het is vandaag meestal bewolkt met grijze wolkenvelden. Op een enkel licht lokaal regenbuitje na blijft het droog. Net zo lokaal kan er een streepje zon voorkomen, maar ook dit mag geen naam hebben. De wind waait gemiddeld matig uit het noordwesten met 3 Beaufort. De thermometer wijst een zachte 7 graden aan. Gevoelsmatig zal het toch ietwat kil aanvoelen.

Het weer voor de volgende dagen
In grote lijnen weinig verandering de komende dagen. De details kunnen per dag misschien een beetje veranderen. Donderdag is het meestal bewolkt met wolkenvelden. Wel is het veelal droog. De noordwestenwind is met gemiddeld 2 Beaufort zwak. Maxima rond 7 of 8 graden. Vrijdag opnieuw bewolkt, maar nu valt er soms lichte regen of motregen. De noordwestenwind is gemiddeld zwak tot matig met 2 tot 3 Beaufort. Maximumtemperaturen tot 9 graden. Zaterdag neemt de noordwestenwind toe in kracht tot 3 of 4 Beaufort. Verder hetzelfde weerbeeld als op vrijdag.

Zo was het weer gisteren (Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari 2019)
Maximumtemperatuur    9,0 graden
Minimumtemperatuur     5,1 graden
Neerslag                        3,0 mm

Weersverwachting opgesteld woensdag 2 januari 2019 om 11:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief