Maandagmiddag tijdelijk iets beter.
Maandagmiddag tijdelijk iets beter. (Foto: Nico Koevoets.)

Carnavalsmaandag winderig met buien, in middag opklarend

  Weer

Weersverwachting voor maandag 4 maart 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een actief lagedrukgebied ligt boven de Noordzee. Een koufront en een buienlijn ervan trekken in de ochtend over Nederland. In de avonduren volgt een tweede buienlijn.

Weersverwachting voor maandag 4 maart 2019
Het is onstuimig. De wind waait flink door vanuit het zuidwesten. Gemiddeld met windkracht 5 of 6 (een vrij krachtige tot krachtige wind). Er komen zware windstoten van stormkracht voor, met name in en nabij buien. Het zijn windstoten tot ca 90 km/u. In de loop van de middag zwakt de wind af naar gemiddeld 4 Beaufort en beperken de winduitschieters zich tot 60 km/u. Verder in de ochtend kans op lokale stevige buien. Tijdens de middaguren is het overwegend droog met een wisselende bewolking en soms wat zon. In de loop van de avond laait de buiigheid terug op. Maxima tot ca 9 graden.

Het weer voor de volgende dagen
De Carnavalsvakantie valt qua weer een week te laat. Zo mooi het vorige week was, zo bar is het deze week. Dinsdag overdag wisselend bewolkt met kans op lokale buien. De wind is gemiddeld matig met 4 Beaufort uit het zuidwesten. Rukwinden tot 60 km/u zijn mogelijk. Maximumtemperaturen rond 8 graden. Woensdag met een zuidenwind aanvoer van zachte lucht tot 12 graden. Tevens is het dan bewolkt met opnieuw regen. De donderdag verloopt regenachtig en vrijdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien.

Zo was het weer gisteren (zondag 3 maart 2019)
Maximumtemperatuur        13,1 graden
Minimumtemperatuur           9,7 graden
Neerslag                              8,0 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 4 maart 2019 om 08:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief