Een zonnige en warme vrijdagmiddag.
Een zonnige en warme vrijdagmiddag. (Foto: Nico Koevoets.)

Zonnnig na ochtendmist

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 22 maart 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt een uitgestrekt vlak hogedrukgebied. Vlak betekent in dit geval weinig luchtdrukverschillen en dus weinig luchtverplaatsing oftewel weinig wind. Bij IJsland ligt een lagedrukgebied. Een koufront ervan met regen ligt over de Ierse Zee. Dit front zal zaterdag in afgezwakte vorm over Nederland trekken.

Weersverwachting voor vrijdag 22 maart 2019
Net als gisterochtend begon de dag met ochtendmist. Inmiddels is de mist opgetrokken en schijnt de zon uitbundig. Dat blijft zo de rest van de dag. Het wordt een mooie lentedag met temperaturen die oplopen naar 18 of 19 graden. De wind waait zwak met gemiddeld 1 of 2 Beaufort uit het zuiden of zuidwesten.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag wordt een bewolkte dag. Mogelijk dat de zon er in de vroege ochtend nog heel even bij is, maar uiteindelijk overheerst de bewolking. Lokaal kan er gaandeweg de dag wat lichte regen of motregen vallen. De wind is naar het noorden gedraaid en matig geworden met gemiddeld 3 Beaufort. Maxima tot 13 of 14 graden. De zondag begint bewolkt, maar in de loop van de dag komen er opklaringen. De wind waait matig met 3 Beaufort uit het noordoosten. De temperaturen zakken nog wat verder terug naar 12 graden. Maandag hangen er veel wolken bij een matige noordwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Er lokaal kans op enkele korte buitjes. Het is relatief fris met een graad of 10 tot 11.

Zo was het weer gisteren (donderdag 21 maart 2019)
Maximumtemperatuur        13,9 graden
Minimumtemperatuur           2,9 graden
Neerslag                              droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 22 maart 2019 om 11:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief