Vandaag wordt nog volop genoten van het zomerweer
Vandaag wordt nog volop genoten van het zomerweer (Foto: Hanneke Marcelis)

Weerbericht Breda: vandaag zomers warm, morgen kans op onweer

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor dinsdag 30 juli 2019 en de volgende dagen.


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied ligt boven het zuiden van Engeland. Aan de voorzijde ervan wordt over onze omgeving warme lucht aangevoerd. Vanaf woensdag trekt het lagedrukgebied via het noordoosten van Engeland de Noordzee op. Het duwt daarbij de komende dagen enkele buienlijnen over Nederland.

Weersverwachting voor dinsdag 30 juli 2019
Een prima dag de dinsdag. Het is zonnig, droog en warm. Maxima oplopend van 25 graden in West-Brabant tot 27, lokaal 28 graden in oostelijk Brabant. De zuidenwind is met gemiddeld 2 of 3 Beaufort zwak tot matig te noemen. In de loop van de middag komen er wat wolken die vooral vanavond dikker worden. In de avond wordt de kans op een lokale regen- of onweersbui groter.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag tot en met donderdag is het meestal wisselend bewolkt met soms zon en dan weer wolken. Plaatselijk valt er een regen- of onweersbui. Net zo plaatselijk valt er hooguit een licht buitje of vrijwel niets. De wind die woensdag matig zuidwest is, wordt donderdag en vrijdag meer westelijk. De temperaturen schommelen die dagen tussen 21 en 23 graden hetgeen normaal is voor de tijd van het jaar. Zaterdag knapt het weer dan op door de komst van een zwak hogedrukgebiedje. Het blijft dan droog met meer zon en een zwakke wind. Het kwik kan dan iets oplopen naar 22 tot 24 graden.

Zo was het weer gisteren (maandag 29 juli 2019)
Maximumtemperatuur                25,6 graden
Minimumtemperatuur                12,7 graden
Neerslag                                   droog

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief