Ruige stapelwolken. Op een verdwaalde lokale bui na is het vandaag droog.
Ruige stapelwolken. Op een verdwaalde lokale bui na is het vandaag droog. (Foto: Nico Koevoets.)

Wisselend bewolkt en een enkele bui

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 1 augustus 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het zuidelijk deel van de Noordzee ligt een lagedrukgebied. Ze stuurt buienlijnen over Nederland.Vandaag, donderdag, drijven de buien in hoofdzaak over het noorden van Nederland. Morgen, vrijdag, komen de buienlijnen ook meer over Brabant heen trekken.

Weersverwachting voor donderdag 1 augustus 2019
Het is wisselend bewolkt met nu en dan zon tussen de wolken door. Het blijft meestentijds droog, doch een enkele verdwaalde lokale bui is niet uitgesloten. De wind waait zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort uit het westen of zuidwesten. Maxima van 21 tot 22 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag neemt de buiigheid tijdelijk toe. De kern van het lagedrukgebied trekt dan pal langs de Wadden. De weg komt dan vrij voor buien om ook tot Brabant door te dringen. Het is verder wisselend bewolkt met ook nu en dan zon. De wind gaat zwak tot matig uit het noordwesten waaien. De temperaturen schommelen rond de 22 graden. Tijdens het weekend knapt het op. Aanstichter is een hogedrukgebiedje met niet al te hoge barometerstanden. Zaterdag is het zonnig en droog met wel wat stapelwolken. De wind waait zwak uit het noordoosten met gemiddeld 2 Beaufort. Maxima rond 24 graden. Op zondag profiteren we ook nog van het hogedrukgebied. Het blijft dan overwegend zonnig, droog en warm. Maxima mogelijk tot rond een zomerse 25 graden.

Zo was het weer gisteren (woensdag 31 juli 2019)
Maximumtemperatuur                22,3 graden
Minimumtemperatuur                15,2 graden
Neerslag                                     0,4 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 1 augustus 2019 om 08:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief