Zondagochtend terrasjesweer, later op zondag kans op regen en onweer.
Zondagochtend terrasjesweer, later op zondag kans op regen en onweer. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Zondag warm met later heftige buien'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor zaterdag 12 oktober en de volgende dagen.


Een zone met lage drukkernen strekt zich uit van IJsland tot over Scandinavië. Een aan deze zone verbonden koufront is zeer langgerekt en loopt van Rusland via het noorden van Nederland naar het zeegebied west van Portugal.

Weersverwachting voor zaterdag 12 oktober 2019
Aan de zuidzijde van het koufront zit over België en het noorden van Frankrijk warme lucht. De bewolking van het koufront reikte begin zaterdagmiddag nog over Brabant. Later op de middag kan de zon nu en dan komen. Afhankelijk van hoe snel ze komt wordt het 17 tot 19 graden. De wind waait zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort uit het zuiden of zuidwesten.

Het weer voor de volgende dagen
De nacht naar zondag verloopt zeer zacht met minima rond 15 graden. De dag start zonnig, met soms ook wel wolken. Het kwik loopt rap op naar 23 graden. In de loop van de middag komt het eerder genoemde koufront vanuit het westen over met regen- en onweersbuien die lokaal pittig kunnen zijn met felle regens en windstoten. De gemiddelde wind is matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Beaufort uit het zuiden.

Maandag en dinsdag blijft het koufront heen en weer zwabberen over Nederland. Het trekt maandagochtend terug noordwestwaarts. Er volgt dan met een matige zuidoostenwind opnieuw vrij warme lucht met maxima tot 19, mogelijk 20 graden. Later op maandag wordt het dan terug oostwaarts geduwd en volgt er nieuwe regen. Dinsdag blijft het front in eerste instantie nog wat hangen met veel wolken en kans op enige regen. De wind is dan naar het noorden gedraaid en zwak geworden. Maxima tot 17 graden en later op de dag droog.

Zo was het weer gisteren (vrijdag 11 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        16,1 graden
Minimumtemperatuur         12,6 graden
Neerslag                              3,0 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld zaterdag 12 oktober 2019 om 13:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief