http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/ondernemen/2010-08-27/serie-trots-een-koffiebranderij-de-winkel
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/ondernemen/2010-08-27/serie-trots-een-koffiebranderij-de-winkel

Serie 'Trots': Een koffiebranderij in de winkel

  Zakelijk

CENTRUM - In het stadskantoor start in september een foto-expositie over karakteristieke Bredase ondernemers als een hart onder de riem in deze moeilijke tijden. Bredavandaag.nl neemt de komende weken alle winkels uit de reportage ‘Trots’ onder de loep. Nummer 11 van een serie: De Compagnie.


Sigaren, koffie en thee. Dat is waar het om draait bij De Compagnie, die vlak naast de Grote Kerk zit. “Wij hebben onze koffiebranderij in de winkel. Dat is uniek”, zegt eigenaresse Anneke Bodar. Zij nam samen met haar man de zaak over van zijn ouders, die hem 75 jaar geleden opzetten.

“Ik sta vier en halve dag zelf in de winkel en dat is hartstikke leuk.” Met een vriendelijk woord helpt ze alle klanten die binnen komen. Het zijn vooral vaste klanten. “Mond-tot-mondreclame is voor ons het belangrijkst. Reclame mogen we voor tabak sowieso niet maken.”

Volgens Bodar is het hard werken, maar wel leuk werken. "Als we reizen, gaan we naar landen waar koffie, thee en sigaren vandaan halen. Zo combineren we werk en vakantie en weten we precies waar onze producten vandaan komen.

Het enige dat Bodar niet leuk vindt, is alle regelgeving die erbij komt kijken. “Al die wetjes en regeltjes, dat is lastig. Als een werknemer ziek is, komt daar zo veel papierwerk bij kijken. Als het goed is, heb je geen tijd om je daarmee bezig te houden.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief