300 Bredase banen aangeboden bij Banenmarkt

  Zakelijk

CENTRUM – Een training hoe je het best kan solliciteren, een test waar je capaciteiten liggen en natuurlijk een overgroot aanbod aan vacatures. Donderdag was de zevende Landelijke Banenmarkt op Werkplein De Brug in Breda.


“Betrokken zijn in het maatschappelijk leven is erg belangrijk en volgens mij is er geen betere manier om deel te nemen dan door te werken”, vertelt wethouder Cees Meeuwis bij de opening van de banenmarkt.

Op meer dan honderd werkpleinen in heel Nederland wordt een banenmarkt gehouden waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. “We verwachten dat er dit jaar rond de zevenhonderd mensen op de banenmarkt afkomen”, vertelt Niek Iversen, vestigingsmanager van UWV Werkbedrijf.

Het thema van de banenmarkt dit jaar is 'Ik laat me zien' en centraal staat het onderwerp 'gebruik maken van de sociale media'. Er zijn verschillende workshops met als hoogtepunt de 'Elevator Pitch'. “In twintig seconden moet je jezelf presenteren, dus ongeveer dezelfde tijd waarin je normaal in de lift (elevator) staat”, legt Iversen uit.

De workshop sluit aan op het steeds belangrijker wordende gebruik van sociale media. Op netwerksites als Facebook en LinkedIn moet je jezelf namelijk ook kort en bondig presenteren. “We zien dat deze sociale netwerken steeds vaker gebruikt worden voor zowel het zoeken als het aanbieden van een baan”, volgens Iversen.

Op de markt zijn vooral vacatures in de zorg, detailhandel en de ICT te vinden. “Uit alle hoeken van de samenleving zien we mensen op de markt afkomen, maar voornamelijk zijn het toch de personen die een WW-uitkering hebben of in de bijstand zitten”, vertelt Iversen.

Er zijn dertig werkgevers aanwezig op de banenmarkt in Breda. Samen zijn zij goed voor driehonderd openstaande vacatures in Breda, maar het landelijke aanbod komt neer op maar liefst 50-duizend vacatures.

De beurs duurt nog tot 20.00 uur donderdagavond.
Samen met de gemeenten is UWV de organisator van de banenmarkten. “Het werkaanbod is dit jaar met 17 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Helaas wil dit niet zeggen dat er een daling in de werkloosheid te zien is”, aldus Iversen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief