Brabant 10 met live-programma nieuwe weg in

  Zakelijk

BREDA – Brabant 10 slaat na 14 maart een nieuwe weg in. De in Breda gevestigde commerciële regionale tv-zender brengt vanaf die dag dagelijks een uur live-televisie.


De uitzendingen krijgen elke dag een ander thema. Maandag sport, dinsdag wonen, woensdag business en politiek, donderdag human intrest, vrijdag lifestyle.

De programma’s komen – in eerste instantie semi-live – uit het Huis van Brabant, zo vertelt programmadirecteur Mariëlle Bastiaansen. “Op die manier moeten de kijkers het gevoel krijgen elke dag bij ons op bezoek te komen.” Het huis wordt de komende weken ingericht in Bastiaansens oude woning op bedrijventerrein Steenakker. Brabant 10 is nu nog gevestigd in het NAC-stadion.

Door over te schakelen op een dagelijks uur live-tv komt er meer ruimte voor andere onderwerpen, stelt Bastiaansen. “Nu hebben we een nieuwsprogramma en een ander themaprogramma. Daarin is weinig ruimte voor luchtige of bijzondere onderwerpen. Straks kunnen gasten aanschuiven in de woonkamer.”

Ook de nieuwslezer schuift twee keer per uur aan voor een update. De aanpak moet ook meer ruimte geven voor diepgang. “Door in te haken op de actualiteit en gasten uit te nodigen voor discussie.”

Volgens de programmadirecteur is dit een logisch moment voor het aanpakken van de programmering. “De afgelopen jaren zijn we na overnames en daarop volgende reorganisaties intern gericht geweest. Nu was het tijd om naar buiten te kijken, naar wat de kijker wil.”

Bovendien is de zender medio maart in geheel Brabant digitaal te ontvangen. Nu is dat nog alleen het geval via UPC.