Een grote brand in het pand van Audio Time heeft de complete zaak in de as gelegd. foto Erik Eggens
Een grote brand in het pand van Audio Time heeft de complete zaak in de as gelegd. foto Erik Eggens
brand

Terugkeer Audio Time na grote brand nog niet zo zeker

  Zakelijk

IJPELAAR – Het is nog niet zo zeker dat de exclusieve audiozaak Audio Time terugkeert naar de Valkenierslaan. In november vorig jaar brandde die zaak compleet af. De brand legde ook het woonhuis van eigenaar Erik-Jan Embregts en zijn vrouw in de as.


Andere grote branden als die bij Chemie-Pack in Moerdijk en de grote brand bij Diergaarde Chemical Storage in Amsterdam dinsdag hebben een grote invloed op de samenleving en politiek. De grote brand bij Audio Time op kleinere schaal, maar daardoor wonen Embregts en zijn vrouw sindsdien in een bungalowpark bij de Katjeskelder in Oosterhout.

Dat de brand hun huis en levenswerk in de as legde, begint na drie maanden een beetje door te dringen bij Embregts en zijn vrouw. Op het moment is hij druk bezig met verzekeringen. “Een groot karwei dat ook door de verzekeringsmannen keihard wordt gespeeld”, zegt Embregts.

Tien november, de dag dat hun audiozaak totaal afbrandde, ziet hij nog steeds als een droom. “Alsof het niet echt gebeurd is”, legt hij uit. “Toen ik daar stond te kijken was het alsof ik buiten mezelf trad en naar mijn eigen leven keek.”

Embregts was net voor de brand vijf maanden bezig geweest met een verbouwing van het pand. Officieel staat al wel vast wat de brand heeft veroorzaakt, en ook Embregts weet wel dat de schuld ligt bij de dakdekker. “Maar de verzekering heeft een tweede optie voor ogen: kortsluiting.” Volgens Embregts gaat het bij die tweede optie om een ondertoon.

Embregts moet nog eens goed over nadenken over een eventuele heropening van een nieuwe Audio Time aan de Valkenierslaan. “De zaak is helemaal gesloopt en opgeruimd. Het duurt minimaal nog een jaar voordat eigenaar Kooijmans Vastgoed het pand heeft herbouwd. We moeten het allemaal nog maar zien, maar een nieuwe Audio Time zie ik het liefst op een andere locatie.”

Waar dat dan moet zijn, weet Embregts nog niet.