Ondernemer Jacco van Beek: ‘Trainen vaardigheden mensen’

Zakelijk

BREDA – West-Brabants Jong MKB’er van het jaar wordt dinsdagavond gekozen. Maar wie zijn deze startende ondernemers nou eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? De laatste kanshebber is Jacco van Beek van Kenneth Smit Training.

Naam: Jacco van Beek
Leeftijd: 45 jaar
Bedrijf: Kenneth Smit Training

Waar heeft u het idee vandaan voor uw bedrijf?
“Aan de ene kant omdat ik bij mijn laatste werkgever de hoogst mogelijke positie daar had behaald, aan de andere wil ik graag het maximale uit mijn leven halen. Want als ik straks met pensioen ben en op mijn carrière terugkijk, wil ik er een voldaan gevoel over hebben, dat ik alles heb kunnen doen.”

“Om alles eruit te halen heb ik de stap naar zelfstandig ondernemer gemaakt. Daarin ben ik gaan zoeken wat ik kon doen en ben ik uitgekomen bij Kenneth Smit, dat een gerenommeerd bedrijf is en waar ik een franchise van mocht maken.”

Waarom is uw bedrijf innovatief?
“Ik houd rekening met nieuwe ontwikkelingen op de werkvloer. Daarvoor geven wij trainingen om zoveel mogelijk uit een persoon te halen. En dit kan zich omzetten in minder ziekte, dus op persoonlijk vlak, maar ook om meer omzet te draaien, dus professioneel gezien. Wij trainen de vaardigheden van mensen.”

Waarom zou u willen winnen?
“Dat heeft ook weer twee kanten. Aan de ene kant voor mijn individu, ik vind het leuk om in de spotlights te staan. Aan de andere kant is het natuurlijk gewoon reclame voor mijn bedrijf, en dat kan weer resulteren in meer klanten.”

Bent u zenuwachtig voor de verkiezing?
“Ik heb gezonde spanning in mijn lichaam die ik omzet in energie voor vanavond.”

Dinsdagavond vindt de verkiezing van startende ondernemer van het jaar plaats.