Ondernemer Marianne Koster: ‘Honden vrij en blij’

  Zakelijk

BREDA – West-Brabants Jong MKB’er van het jaar wordt dinsdagavond gekozen. Maar wie zijn deze startende ondernemers nou eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Kanshebber 3 en de enige vrouw in de race: Marianne Koster van het Hondenhotel.


Naam: Marianne Koster
Leeftijd: 31 jaar
Bedrijf: Hondenhotel

Waar heeft u het idee vandaan voor uw bedrijf?
“Ik wilde al achttien jaar een hond. Dus toen we naar een boerderij in Lage Zwaluwe verhuisden, hebben we een hond genomen. Toen zijn we klein begonnen met af en toe oppassen op honden en hebben we wat advertenties geplaatst. Dit beviel ons goed dus toen hebben we het concept verder uitgewerkt.”

“We wilden een opvang zonder hokken maken. Op ons terrein hebben we al een omheind erf en een omheinde boomgaard. We willen nog gaan uitbreiden door er nog twee velden bij te betrekken en het een en ander te verbouwen, zoals de kippenhokken. Ik ben het vooral begonnen omdat ik het leuk vind.”

Waarom is uw bedrijf innovatief?
“Zoals gezegd hebben wij geen hokken, maar zijn de honden vrij en blij op de boerderij. Ook kunnen mensen op afspraak naar ons toe komen voor een kennismakingsgesprek en vangen wij zowel voor vakanties als voor enkele dagen op. Wij zijn dus erg flexibel naar de klant toe en dat wordt gewaardeerd.”

Waarom zou u willen winnen?
“Bij ons ligt de aandacht heel erg op de manier van werken, het flexibele, daar is veel vraag naar. Wij zorgen voor persoonlijke aandacht naar zowel de klant als de hond en daarom maken wij wel kans.”

Bent u zenuwachtig voor de verkiezing?
“Eigenlijk niet. Ik heb veel ervaring met het geven van presentaties omdat ik al vijf jaar ondernemer ben bij een ander bedrijf. Ook moet ik de presentatie geven voor een groep mensen die ik al ken. Ik vind het gewoon heel leuk om erover te vertellen, ik ben erg enthousiast. Ja, ik heb er zin in.”

Dinsdagavond vindt de verkiezing plaats.