http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/42491/2011-01-25/electronicaconcern-its-dreigt-om-te-vallenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/42491/2011-01-25/electronicaconcern-its-dreigt-om-te-vallenfoto Erik Eggens

Mikro-Electro mikt op locatie Stadionstraat

Zakelijk

STEENAKKER – Directeur Jan Hoogstrate jr. van Mikro-Electro is van plan een filiaal te openen op de locatie Stadionstraat. De Roosendaalse ondernemer zegt dit naar aanleiding van de vraag of hij de failliete It's in Breda zou willen overnemen.

Eerder nam het bedrijf al tien It’s-winkels over in Zuid-Holland. Het zou niet winstgevend zijn om de Bredase It’s tot Mikro-Electro om te vormen. “Dat zou ongelooflijk veel investeringskosten betekenen”, legt Hoogstrate uit.

“Maar we zijn wel bezig met het idee een Mikro-Electro te openen in Breda, naast het NAC-stadion.” Hierover is de directeur nog in overleg met verschillende partijen rond het stadion. "Deze locatie hebben we gekozen omdat er ruimte is om te parkeren en omdat het goed bereikbaar is. Natuurlijk hadden we liever op de woonboulevard gezeten, maar daar zijn geen panden voorhanden."

Overname It's
Hoogstrate vertelt dat de oude It’s-winkel veel te duur is. “De huur van het gebouw is veel te hoog. Het is een mooie winkel, maar de omzet die we er zouden draaien zou te laag zijn.” Eerder had de directeur gezegd dat omzetcijfers van de It’s Breda veel te laag waren, en daarom wilde hij de winkel niet overnemen.

Ook had het te maken met de ligging van het pand en de concurrentie met de Media Markt en de BCC. “Mensen gaan niet meer naar de winkelstraat daarvoor; ze gaan liever naar de woonboulevard.” Daarbij komt ook nog een ander aspect om de hoek kijken: “De winkels in Zuid-Holland zitten in één regio. Als ik in Breda de It’s zou heropenen, zou het één It’s te midden van allemaal Mikro-Electro’s zijn.”