Bredanaar in race voor Young Pro of the Year

  Zakelijk

BREDA – Voor de Young Professional of the Year-verkiezing is Bredanaar Mark van Klinkenberg (30) naar voren geschoven door SNS Reaal om naar deze prijs mee te dingen. De kandidaten moeten hiervoor iets doen met het thema ‘Mind the gap’; het gat tussen de Young Pro’s en hun omgeving.


Van Klinkenberg is met een dure benaming projectmanager Lean Six Sigma. “Zie het als een monteur of een dokter; ik ben een probleemoplosser binnen een bedrijf. Als er op een afdeling telefoontjes binnenkomen over dossiers die nog achterlopen, ga ik erheen om te kijken hoe ik dit kan verbeteren. Resultaat: de directie, de klant en natuurlijk de medewerker zijn blij.”

Voordat de Bredanaar voor de landelijke verkiezing mocht uitkomen, moest hij eerst intern de strijd voeren met zijn collega’s. “Als eerste werd ik voorgedragen door mijn afdeling. Daarna moest ik stemmen gaan winnen binnen het bedrijf en daaropvolgend moest ik een presentatie houden. Eén voorbereid en eentje onvoorbereid. En daar ben ik uitgekozen.”

Het thema van de verkiezing is ‘Mind the gap’ waarin de kandidaten een brug tussen hun omgeving en henzelf moeten slaan. Verschillen als man-vrouw, oud-jong, daar wordt op gedoeld. “Ik wil juist niet die verschillen laten zien, maar de dingen die de mensen juist binden. Daarbij heb ik de vergelijking met het Nederlands elftal gemaakt, want het publiek wordt heel hecht als Oranje speelt.”

Op de vraag waarom hij zou moeten winnen, lacht hij. Dan antwoordt hij serieus: “Ik werk richting de toekomst, de verandering. Dat moet ook wel in deze tijd. Met als enig verschil dat ik samenwerk met heel de werkvloer, dus ik ben door heel de organisatie te vinden.”

Op 26 mei wordt de winnaar uitgeroepen van de Young Professional of the Year-verkiezing. Hiervoor heeft Mark wel stemmen nodig. Om je stem uit te brengen en voor meer informatie, kijk hier.