Pol Nagelkerke DRV in Singelloop.
Pol Nagelkerke DRV in Singelloop.

Pol Nagelkerke over de Singelloop: ‘Hardlopen en ondernemen is allebei cijfergericht’

Zakelijk

(advertorial) - Pol Nagelkerke, nuchtere accountant bij DRV in Breda, is altijd prestatiegericht. Dit jaar neemt hij voor de 6e keer deel aan de Bredase Singelloop en met een duidelijk doel: genieten!

“Ik heb altijd gevoetbald tot mijn 28e jaar en trainde twee keer in de week. Daarna ben ik gestopt op hoog niveau, omdat de mentaliteit van die jonge jongens niet meer bij mij paste. Ik kwam terecht in een lager elftal, wat betekende dat ik niet meer hoefde te trainen. Toen ben ik gaan kijken wat ik kon doen om op gewicht te blijven en mijn conditie te behouden. Ik besloot om te gaan hardlopen en tennissen. Het fijne aan hardlopen is dat je het kan doen wanneer je wilt. In feite heb je niemand nodig, al is dat wel goed voor je motivatie. Zelf heb ik dat niet zo. Wanneer ik wil lopen, dan ga ik. Ook al regent het."

"Toen ik 11 jaar geleden begon met lopen, vond ik het helemaal niet leuk. Het kostte me best wel wat moeite en energie om op een bepaald niveau te komen. In het begin kreeg ik na twee kilometer al steken. Ik dacht: hoe kan dat nou? Ik heb toch jaren gevoetbald? Dan merk je wel het verschil. Hardlopen is een duursport en bij  voetbal loop je redelijk korte afstanden. Nu kan ik de 10 kilometer zonder al te veel pijn en moeite uitlopen."

"Wanneer je gaat hardlopen heb je een bepaald doel. Zelf wil ik altijd onder de 50 minuten blijven. Hierin zie ik overeenkomsten met mijn werk als accountant. Een ondernemer wil ook altijd iets bereiken. Je wilt zelfstandig zijn, iets groots opbouwen, mensen begeleiden. Daarnaast willen veel bedrijven een minimale omzet of winst behalen. Hardlopen en ondernemen is allebei cijfergericht. Leuk is dat je tijdens de prestatieloop samen met een grote groep deelneemt en als accountant probeer je ook samen iets te bereiken."

"Natuurlijk heb ik een aantal van mijn cliënten uitgenodigd om mee te lopen tijdens de Singelloop dit jaar. Ik vind het leuk om ondernemers en werknemers te spreken en gezellig bij te kletsen. Omdat je iets gemeen hebt, kun je een andere band opbouwen dan alleen zakelijk. Het helpt mij bovendien om op zakelijk vlak betere ondersteuning te bieden."

"Mijn doel is om dit jaar rond de 47 minuten te lopen. Daarnaast wil ik wat rustiger proberen te starten. Ik heb de gewoonte om nogal snel van start te gaan en daar krijg ik later last van. Ook zou ik dit jaar wel wat meer willen genieten tijdens het lopen door wat meer om me heen te kijken. Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en dat is al een hele beleving op zich.”

Pol Nagelkerke loopt dit jaar mee tijdens de Bredase Singelloop namens DRV Accountants & Adviseurs, één van de topsponsoren van de Singelloop in 2015. Voor meer informatie kunt u kijken op www.drv.nl/singelloop.