Eigenaresse Lisette Steinfort.
Eigenaresse Lisette Steinfort. (BredaVandaag)

Vernieuwd Palais Lingerie breidt collectie uit met kleding Stardust Avenue

  Zakelijk

(advertorial) - Trots staat Lisette Steinfort in haar winkel, Palais Lingerie in de Veemarktstraat. Een nieuwe toonbank, ruimere opzet én een collectie die voor het eerst in het zestigjarig bestaan is uitgebreid met damesmode. “Lingerie kun je niet meer los zien van bovenmode”, vertelt de eigenaresse. “Daarom hebben we nu een totaal aanbod.”


Steinfort werkt inmiddels 27 jaar in Palais Lingerie, waarvan ze inmiddels ook al weer heel wat jaren eigenaar is. “Hiervoor was mijn moeder eigenaar en daarvoor mevrouw Janvier.” Lisettes moeder is nog steeds bij de zaak betrokken. “Op de achtergrond weliswaar, ze doet nog herstelwerkzaamheden.”

“Zestig jaar geleden heette de zaak Palais du Corset. Een corset was voor vrouwen toen noodzaak, na de zwangerschap bijvoorbeeld. Vrouwen sportten destijds ook nog niet zoveel als nu, een corset was gebruikelijk. Nu is lingerie echt onderdeel van de mode. Vandaar ook dat we onze collectie hebben uitgebreid met kleding van het Nederlandse merk Stardust Avenue, dat we als enige in Breda verkopen.”

Op die manier kunnen de klanten onder- en bovenmode op elkaar afstemmen. “Want dat gebeurt meer en meer. Een bordeauxrode trui met lingerie in bijpassende kleur. Als iets matcht voel je je veel prettiger”, weet de eigenaresse, die met een team van vier deskundige medewerkers haar klanten begeleid naar de juiste aankoop.

Behalve dat lingerie tegenwoordig een onderdeel is van de totale outfit, ziet de enthousiaste eigenaresse nog meer veranderingen. “De voorgevormde cups maken weer meer plaats voor niet voorgevormde. Geen enkele vrouw is hetzelfde. De natuurlijke vorm mag ook meer gezien worden. Voor veel vrouwen is dit ook comfortabeler. Je hebt dit kledingstuk toch de hele dag om, dan is dat wel belangrijk.”

Omdat lingerie en bovenmode steeds minder los van elkaar te zien zijn, heeft Lisette de winkel onder handen genomen. Dat is te zien bij binnenkomst, waar de verschillende setjes kleding en lingerie stijlvol gecombineerd worden tentoongesteld, op een wijze die ook recht doet aan het zestigjarig jubileum van de winkel.

De collectie aan lingerie is ruim. “We hebben aanbod van cup A tot en met H”, vertelt Steinfort, waarbij gekozen kan worden uit de vertrouwde lingeriemerken Marie Jo, Marie Jo L’Aventure, Primadonna, Chantelle, Triumph, Anita Comfort, Anita Care, Rosa Faia, Maidenform, Flexees en Mey. “Daarnaast hebben we ook badmode, nacht- en lounge-mode en sport bh’s.”

Palais Lingerie onderscheidt zich ook nog op een ander gebied van andere lingeriezaken. “Wij zijn de enige winkel in de regio Breda die officieel Mammacare adviseur zijn. Dat betekent dat we borstprotheses mogen aanmeten.” Dat gebeurt op een rustige plaats in de verrassend ruime winkel. “Zodat de vrouwen voldoende privacy hebben.Voor vrouwen is dit weer een stap om zich na een vaak heftige periode weer vrouw te gaan voelen.”

Palais Lingerie
Veemartstraat 34
www.palaislingerie.nl

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief