Wijnand Nijs

MediPlus, flexibiliteit en kennis van zaken in hulpmiddelen

  Zakelijk

(advertorial) –Niet slechts een model scootmobiel, sta-op stoel of maar een hoog/laag bed, of maar een aangepaste fiets. Nee, bij MediPlus staan er meer. “Dat is logisch”, weet Ruud Sterkens, samen met Philip van den Berg eigenaar. “Mensen willen keuze hebben, zeker als de klant zelf moet betalen.


In de duizend vierkante meter grote winkel aan de Ettensebaan 27 is voldoende ruimte voor die keuzes. MediPlus is al jaar en dag een bekende naam als het gaat om het leveren van (medische) hulpmiddelen.

De medewerkers van MediPlus proberen de klanten zo goed mogelijk te begeleiden bij het Gratis lenen, huren of kopen van een van hun producten. “Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar dat is helaas echt niet overal zo.” zegt Philip van den Berg. “Onze kracht is te luisteren naar de klant, het juiste product te kiezen, kwaliteit te leveren en vooral service te verlenen.”

Ruud Sterkens geeft nog een voorbeeld. “Mensen kunnen bij ons zo binnenlopen voor een technische vraag over bijvoorbeeld hun rollator. En vaak kunnen we dat ook meteen verhelpen.” Ander voorbeeld: “Dan wordt er gebeld vanuit een zorginstelling met de vraag om een bed. Wij gaan dat gewoon regelen volgens de procedure, dezelfde dag als het moet. Dat lukt je nergens anders.”

Van den Berg voegt toe. “Waar in Breda en omstreken kunnen je oefenen met je rollator op een inpandige rollatorbaan of kun je oefenen met je scootmobiel op een scootmobiel buitenbaan om juist een goede keuze te maken. Nergens!”

MediPlus heeft allerhande hulpmiddelen of aangepaste materialen in huis. “Waarbij we merkonanfhankelijk zijn, als we het niet hebben, bestellen we het.” Behalve de rollators, scootmobielen of aangepaste fietsen heeft MediPlus ook  (medische) matrassen, rolstoelen, krukken, sta-op stoelen, relax fauteuils en aangepast bestek. “Maar ook braces”, voegt Sterkens toe. “We hebben adviseurs die opgeleid zijn om ze aan te meten.” En ook daarbij geldt: “Je kunt gewoon binnen lopen zonder afspraak.”

De winkel aan de Ettensebaan 27 is open voor particulieren, al dan niet doorgestuurd door ergo-, fysiotherapeut of huisarts. Die treffen personeel dat meedenkt, benadrukt het koppel nogmaals. “Met onze kennis van de wet- en regelgeving kunnen we klanten ook adviseren over wat wel en niet wordt vergoed. Dat blijkt soms verrassend.”

MediPlus Hulpmiddelen
Ettensebaan 27
4813 AH Breda
T: 076-7115100
F: 076-7115101
info@mediplus.nl
www.mediplus.nl