Erik van Beek.
Erik van Beek.

Hallux: alle voetzorg onder één dak

  Zakelijk

(advertorial) - Naar wie ga je als je voetklachten hebt? Een fysiotherapeut, huisarts, orthopeed, podoloog, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker of een pedicure? Die zijn allemaal op hun eigen gebied deskundig. Maar de oplossing die een patiënt krijgt, hangt te veel af van welke ‘winkel’ hij binnenstapt. Podotherapie Hallux Van Beek & De Kok bundelt het zorgaanbod.


“We hebben van oudsher al veel extra kennis in huis”, vertelt Erik van Beek, eigenaar van het bedrijf dat al 30 jaar actief is in de regio. “Daarnaast lopen we voorop bij de invoering van de laatste technische hulpmiddelen, zoals drukmeetsystemen en high speed camera’s.” Voor het gros van de cliënten is dat voldoende, maar soms is er meer nodig. Daarom start Hallux Van Beek & De Kok in Molenschot met een Voet Expertise Centrum.” Het centrum is vooral bedoeld voor langdurige, chronische en dynamische klachten die met een ‘gewone’ podotherapeutische behandeling niet, of niet voldoende, verdwijnen”, legt eigenaar Erik van Beek uit.

Extra kennis
Van Beek: “De podotherapeuten in het Voet Expertise Centrum beschikken over extra kennis op het gebied van orthomanuele therapie, sportpodotherapie en taping. Het is belangrijk dat er extra kennis is over deze aanpalende vakgebieden. Het geeft meer inzicht en heeft effect op analyse en behandeling. Bovendien hoef je de cliënt niet heen en weer te sturen naar een andere behandelaar.” Overigens gaat de podotherapeut niet op de stoel zitten van manueel therapeut. “Nee, we beperken ons tot de voet en tot kortdurende behandelingen.”

Orthopedisch chirurg
Eerder nam Hallux het initiatief voor een multidisciplinair spreekuur samen met een orthopedisch chirurg. Het spreekuur is bedoeld voor een ‘frisse blik’ op complexe aandoeningen of vastgelopen behandelingen. Iedere voetbehandelaar kan zijn cliënt naar dit spreekuur verwijzen voor een second opinion. Orthopedisch chirurg Sjors Moonen: “De meerwaarde hiervan is dat we vanuit verschillende invalshoeken kijken en aanvullend onderzoek kunnen doen, zoals röntgenfoto’s of een MRI scan. Samen komen we zo tot een behandelplan.”

Orthopedische schoenen
Het team van Hallux Van Beek & De Kok is uitgebreid met een orthopedisch schoenmaker. Cliënten die een aangepaste schoen nodig hebben, hoeven voortaan niet meer doorgestuurd te worden. Doordat schoenmaker en podotherapeut in hetzelfde team zitten, verbetert bovendien de kwaliteit, stelt podotherapeut Daniëlle Koijen. “Het past in onze filosofie van kwaliteit en gemak: alle voetzorg van A tot Z onder één dak.”

Hallux is met 4 locaties in Breda vertegenwoordigd. “Vroeger was afstand tot een praktijk niet zo belangrijk, maar de concurrentie is toegenomen en tevens vinden mensen het prettig als zorg dichtbij is”, zegt van Beek. De locaties bevinden zich in: het Ginneken (bij O&S fysiotherapeuten), in Heusdenhout (Gezondheidscentrum Kapelhof), in het centrum (bij Medifit fysiotherapie) en in het Amphia ziekenhuis waar samengewerkt wordt met diverse specialisten.

Een afspraak maken kan via: 088-345 6 543 of via onze website 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief