Beeld uit archief.
Beeld uit archief. g

Vrouw mishandeld door groepje relschoppers

Politie mishandeling

BREDA - Een 18-jarige vrouw uit Breda heeft donderdag 30 mei aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw gaf donderdagavond van zeven tot acht uur gymles in een zaal in de Stoutenburgstraat en zou een aantal jongens hebben betrapt die met hun bal een ruit van de gymzaal vernielden. De vrouw maakte foto's van de vernielers, waarop een aantal jongens verhaal kwam halen. Daarbij zou de Bredase zijn geschopt en geslagen.

De vrouw vertelt dat tijdens de gymles de jongens opzettelijk met een bal tegen een al gescheurde ruit schopten om de ruit verder te vernielen. Toen de vrouw foto's maakte van de jongens, kwamen ze verhaal halen. De vrouw waarschuwde een andere gymjuf (een 22-jarige Bredase) om het gebouw te sluiten, maar één van de verdachten was al binnen. Ze zei meerdere malen tegen de jongen dat hij het pand moest verlaten, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Terwijl de 18-jarige probeerde de jongen naar buiten te krijgen, zag ze bij de deur, bij de andere juf, nog twee jongens staan.

Toen de jonge vrouw naar de deur wilde lopen, schopte de jongen die binnen was gekomen haar hard tegen de borst. Samen met de andere vrouw wist ze de twee jongens bij de deur naar buiten te krijgen en die te sluiten. Vervolgens probeerden ze samen de eerste jongen naar buiten te werken. Daarbij kreeg het slachtoffer plotseling van een van de jongens die al buiten stonden een harde klap in haar gezicht.

Uiteindelijk lukte het de vrouwen de deuren te sluiten en de politie te waarschuwen. De hevig geschrokken leerlingen hebben zich tijdens het incident verstopt en raakten verder niet gewond.

De politie sprak ter plaatse met de vrouwen en de voetballende jongens en hield op basis van de verklaring van de vrouwen de foto's die het slachtoffer had gemaakt twee jongens aan. Het gaat om een 14-jarige jongen en een 17-jarige jongen die beide uit Breda komen.

De twee zijn voor verder onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Vrijdag 31 mei hebben ze allebei een verklaring afgelegd, waarin ze ontkennen de bal opzettelijk tegen de ruiten te hebben geschopt en de vrouw te hebben mishandeld.

Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze weer mochten gaan. Justitie buigt zich op een later moment over dit dossier. Omdat het om minderjarige verdachten gaat, worden de verdachten besproken in het JCO, het Justitieel Casus Overleg.