Afbeelding

'Vriendelijke' buurvrouw licht bejaarde (75) voor 80.000 euro op

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 59-jarige vrouw uit Breda is maandag 30 september in haar woning op heterdaad aangehouden op verdenking van verduistering. De vrouw zou 80.000 euro hebben gestolen van een 75-jarige buurvrouw. 

Politiemensen hielden de vrouw op maandagochtend 30 september in haar woning aan. Zij wordt ervan verdacht tussen 1 maart 2018 en 1 februari 2019 ruim 80.000 euro te hebben gestolen van haar buurvrouw, voor wie ze onder andere boodschappen deed. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de 59-jarige vrouw haar slachtoffer volledig weten te isoleren. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Hulpverleners slaan alarm

Hulpverleners sloegen eind 2018 alarm toen bleek dat rekeningen van het slachtoffer niet meer konden worden betaald en zij haar woning dreigde te verliezen. Diverse hulpverleners staken de koppen bij elkaar en brachten samen met een maatschappelijk werker van Zorg voor elkaar Breda de zorgwekkende situatie van het slachtoffer in kaart. Daarna volgde een aangifte bij de politie.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, dat maandag leidde tot de aanhouding van de 59-jarige buurvrouw. Ze wordt ervan verdacht zonder toestemming van het slachtoffer een groot geldbedrag te hebben opgenomen van de rekening van het slachtoffer. Ook wordt ze er van verdacht diverse dubieuze aanschaffen en betalingen te hebben gedaan met het geld van het slachtoffer. Bovendien wordt de Bredase er van verdacht op valse wijze een internet betaalaccount te hebben geopend op naam van het slachtoffer. Mogelijk heeft ze hiervoor een mobiele telefoon ontvreemd uit de woning van de 75-jarige vrouw. In totaal zou ze ruim 80.000 euro hebben weten te verduisteren.

De politie zet het onderzoek voort en onderzoekt daarbij onder andere wat er met het geld is gebeurd.