Afbeelding
Foto: Politie.nl

Agent breekt pols bij aanhouding van drugsdealer

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA / OOSTERHOUT- Bij de aanhouding van twee mannen is maandag een agent gewond geraakt. Zijn pols is gebroken. De mannen werden aangehouden vanwege een drugsdeal. Ook lagen er twee sokken gevuld met ponypacks in de auto van één van de verdachten. 

Op maandag 5 december 2022 om 11.40 uur surveilleerden twee agenten in de omgeving van de Pascallaan in Oosterhout. Op een parkeerplaats zagen ze een verdachte situatie, namelijk twee auto’s die heel dicht naast elkaar aan stonden met de bestuurderszijden tegen elkaar. In beide auto’s zat een bestuurder. De agenten wisten dat er op die locatie regelmatig gedeald wordt en en daarom besloten ze een controle uit te voeren.

In eerste instantie werd er een geringe hoeveelheid hennep gevonden. Maar bij onderzoek in één van de auto’s vond een agent twee sokken met daarin een flinke hoeveelheid ‘ponypacks’, zakjes met drugs. Daarop besloten de agenten de verdachten aan te houden. 

Eén van de verdachten verzet zich op dat moment hevig en er ontstaat een gevecht. Het lukt de agenten met moeite om de verdachte onder controle te krijgen. Ze moeten fysiek geweld gebruiken om hem te boeien. De andere verdachte pakt de twee sokken en gaat er vandoor. Eén van de agenten achtervolgt hem. Met behulp van toegesnelde collega’s wordt ook deze verdachte aangehouden. De sokken heeft de verdachten tijdens het vluchten weggegooid, maar die worden gelukkig weer gevonden.

Beide verdachten, een man van 20 jaar uit Breda en een man van 19 jaar uit Oosterhout, worden naar het bureau gebracht voor onderzoek. De agent heeft zoveel last van zijn pols dat hij naar een dokter gaat. Daar blijkt de pols gebroken te zijn. Hij kon zijn werkzaamheden niet meer voortzetten.